Európa legszebb hegyi kilátói – szerkesztői ajánlat

 

A hegyvidékek szerelmesei számára egy séta a magasban számos kellemes élményt kínál. A kellemes testmozgás, az új helyszínek felfedezése és a friss levegő mellett valószínűleg a legfontosabb az elénk táruló látvány. A sokszor megterhelő túrázás csúcspontja, amikor egyszer csak megpillantjuk a környező vidéket – szinte térképként tárul elénk gyakran több négyzetkilométernyi táj. Mindegy, hogy verőfényes nyári napon történik mindez, vagy a hófödte sziklák tornyosulnak alattunk – az élmény biztosan kedvenceink közé. Hadd mutassuk be azokat a biztonságos kilátókat és lombkorona-sétányokat, ahol nemrégiben mi magunk jártunk – határainkon túl! 

Foglalj hegyvidéki szállást a legnagyobb kedvezménnyel!

Dolní Morava, Lombkorona-sétány

Csehország északi részén, a lengyel határ közelében, Budapestről 5 óra autóútra található a számunkra legvonzóbb lombkoronasétány. A Zdeňek Fránek építész által tervezett építmény a tengerszint fölött 1116 méterrel kezdődik, 710 m hosszú és 55 méterre felkanyargó szerkezet acélból és fából készült. Kissé próbára tette félősebb kolléganőnk bátorságát, de a kacskaringós csúszda látványától az ő kedve is megjött az egész szerkezet bejárásához. A “Skywalk” tetején levő háló a föld fölött 50 méterrel van kifeszítve, így akár fekve is megcsodálhatod a Králický Sněžník vonulatát és a Morva folyó látványát. Nem kell félned – a 6,5 méter mélyre beásott alapoknak köszönhetően a hatalmas szerkezet még a 200 km/órás sebességű szélnek is ellenáll. Ha családi jeggyel mész, 2 felnőtt és max. 3 gyerek összesen kevesebb, mint 10 ezer Forintnak megfelelő összegért felmehet a sílift árát is beleszámolva. A kilátó kacskaringói nem az egyetlen szórakozási lehetőséget kínálják: egyebek mellett van nyári bobpálya, kalandpark, adrenalinpark, ugrálhatsz egy hatalmas párnára vagy kölcsönözhetsz óriási rollert.

Foglalj kedvezményes szállást Csehországban a Travelisten!

Le Pas dans le Vide, Francia Alpok

A Francia Alpokban 2013. végén készült el a lenyűgöző üvegfülke, a “Belépés a semmibe“. Chamonix felett, az Aiguille du Midi csúcson, 3848 méteres tengerszint feletti magasságban épült csökkentett vastartalmú üvegből, amely szinte tökéletesen átlátszó. Ne ijedj meg, nem kell sziklát másznod, ha ki akarsz nézni az üvegkalitákból, hiszen a meredek sziklafal tetejére nemrégiben felújított, kibővített felvonók viszik az adrenalinra vágyó érdeklődőket. Azt hiszem, az idén még egyszer kipróbálom, hátha most nem fog olyan hangosan dobogni a szívem, mint legutóbb… Érdemes megnézni az első Téli Olimpiának otthont adó, festői tájat fentről!

Foglalj hegyvidéki szállást a legolcsóbban!

Híd Carrick-a-rede szigetére, Észak-Írország

Ha a gyerekeid szeretik a kalandparkok kötélhídjait és nem rettent vissza Benneteket a hűvös, esős idő, mindenképpen érdemes elutazni Észak-Írországba, azon belül is Ballintoy városkába. A helyi halászok évszázadokkal ezelőtt megfigyelték, hogy a szomszédos sziget mellett vezet el a lazacok vándorlási útvonala, ezért átjárót készítettek a tenger fölé. Főként a zord időjárásnak köszönhető, hogy az gyakori javítgatásra szorult, míg végül 2008-ban új, biztonságos híd létesült. A 20 méter hosszú kötélhíd a tenger szintje fölött 23 méterrel vezet, de a gyakran erős szél miatt korántsem olyan nyugis a látvány, mint a fotókon. Készülj fel rá, hogy egy pillanatra sem áll meg, hanem folyamatosan himbálózik. Az elmúlt 4 év alatt 1 millió turista vállalkozott erre, Nekted is menni fog. A kilátás a kis szigetről megéri a 20 fontos családi jegy árát, ráadásul megnézheted a halászok tárgyaiból létrehozott kis múzeum-kunyhó kiállítását is. Jó idő esetén még Skócia is látszik! Figyelem: sajnos babakocsival és kutyával nem lehet a hídra lépni!

Akciós ajánlatainkért kattints ide

Stegastein, Norvégia

Ha egyetlen magaslati kilátót nézel meg életedben, ez legyen az! Mindenki hallott már Norvégia festői szépségű fjordjairól, de kevesen tudják, hogy nem sok olyan hely van, ahonnan látni is lehetne belőlük valamit, ráadásul anélkül, hogy kockáztatnánk testi épségünket. A fjordok királyának nevezett Aurlandsfjorden a világ egyik leghosszabb és legmélyebb ilyen jellegű képződménye, amely napos időben lehengerlő látványt kínál. A négy méter széles, 30 méter hosszú  Stegastein kilátóhíd a vízfelszín fölött 650 méterrel várja kíváncsi látogatóit. A kilátónak látszólag nincs elülső fala, így az az érzésed lehet, hogy ha nagyobb lendületet vennél, hatalmasat ugorhatnál – egyenesen a fjord jéghideg vizébe. A jegy ára egy felnőtt részére kb. 9 ezer Forint.

Akciós ajánlatainkért kattints ide

Bachledka tanösvény

Rajongsz a természetért, a sűrű erdőkért, és nem szeretnél messzire utazni a látványért? Indulj útnak Poprád felé és Budapestről kb. 4 óra alatt oda is érsz a Bachledka lombkorona ösvényhez! A kevesebb, mint egy éve, 2017. szeptemberében átadott látnivaló a közismert Zár (Ždiar) falu mellett található. Megközelíthető gyalog vagy felvonóval. A fák koronájának közelében levő “híd” hossza mintegy 600 méter, szélessége csaknem 2 méter. A végén elérünk a kacskaringós toronyba, amely 32 méter magas. És ami nagyon fontos: az egész létesítmény úgy készült, hogy mozgáskorlátozottak és babakocsis családok számára is elérhető! Ha valakinek nem lenne elég a látvány, a palló és a torony területén is több “akadály” van, amelyek főleg a gyerekek fantáziáját mozgatják meg. Félelemre azonban semmi ok – a szerkezet teljesen biztonságos! A felnőtt jegy ára a felvonó díjával együtt 15 EUR. Figyelem: ha kutyával érkezel, őt a tanösvény előtt hagyhatod, “megőrzőben”!

Legjobb ajánlatainkat itt találod

5 fingers – Krippenstein, Ausztria

Mit lehet csinálni az osztrák Alpokban, amikor az ember épp nem síel? Egy kéz 5 ujján meg lehet számolni…. Vagy mégsem? Dachstein káprázatos tájait egy acélkéz 5 ujjáról lehet megcsodálni – mindegyikről kicsit másképp! Az első ujj végére egy képkeret került – a tökéletes fotókért. A másodikat tériszonyosoknak terápiaként ajánljuk, hiszen padlója üvegből van. A harmadik ujjról bungee-ugrásra nevezhetünk be, a negyedikről pontosabban megfigyelhetjük a mélységet egy nyíláson át, az ötödik pedig egy távcsővel várja azokat, akik szívesen tekintenek messzire. A kilátó egyszerűen megközelíthető, gyerekekkel is könnyen eljuthatunk a felvonótól az acélszerkezethez. Ha még 20 percet rá tudunk szánni a környékre, érdemes kicsit tovább menni és a Lodge-ból megnézni a Dachstein gleccser folyamát. Az ujjakra és a felvonóra szóló családi jegy összesen 77,1 EURÓ.

Legjobb hegyvidéki ajánlatainkért kattints ide

Tags: × × × ×

Comments are closed.