Négylábú nyaralás

Akinek van háziállata, általában nem szívesen van távol tőle. A hónapokon át tartó munka után azonban joggal érezzük úgy, hogy szükségünk van pihenésre. Jó lenne elmenni a tengerpartra, vagy a Balatonra, esetleg túrázni, sétálni a friss levegőn. Olyanok is vannak, akiket egy kiadós városnézés kapcsol ki a legjobban. Sok olyan úticél van, ahova nem vihetsz magaddal háziállatot, de azért nem nehéz olyan helyszínt találni, ahol örömmel fogadják a négylábú kedvenceket. Ha eddig nem mertél útnak indulni kutyával, adunk néhány ötletet, hogy a nyaralás mindenki számára kellemes emlék lehessen.

Helyszín kiválasztása

Ha az egész család szeretne utazni, a legfontosabb, amit mérlegelnünk kell, hogy kutyánk bírja-e az autózást. Lehet persze repülővel is menni, és kis méretű állat utazhat az utastérben a gazdival, azonban a magyarok nagy része inkább saját kocsival megy nyaralni. Neked kell eldöntened, hány kilométert visel el az eb és milyen gyakran kell megállnod egy kis rohangálásra, szaglászásra. Ne feledd azonban, hogy a legfontosabb szempont a közlekedés biztonsága! Csak olyan távolságot válassz, amit könnyedén megteszel a kutyával!

Válassz kutyabarát szálláshelyet kedvezményes áron!

Nagyvárosi barangolás

Sokak számára egy korábban ismeretlen város bejárása jelenti azt az élményt, amely hónapokra feltölt és maradandó élményekkel lát el. Soha nem voltál Párizsban, Pécsett, vagy épp Londonba vágysz? Semmi akadálya! Vedd azonban figyelembe, hogy ahogy az emberek – a kutyák is elfáradnak. Ne tervezz hát tízórás templomnézős-múzeumlátogatós maratont, bármennyire érdekel a Louvre vagy a Prado legújabb kiállítása. A múzeumok nagy részébe nem lehet kutyát vinni, de sok olyan érdekesség van, amit együtt is megnézhettek. Várak, hangulatos sétálóutcák, folyópartok várnak, és jó alkalom ez arra is, hogy felfedezd pl. Európa parkjait. Kihasználhatod ezt az időt arra is, hogy kutyasétáltatás közben megismerkedj a helyiekkel, akik sok érdekes helyi szokásról mesélhetnek neked!

Válassz kutyabarát szálláshelyet kedvező áron!

Vízparti pihenés

A kutyával vízparti nyaralást tervezők nagy része az idén is hazai partokat választ. Szerencsére évről-évre növekszik azon strandok száma, amelyekre be lehet vinni négylábú kedvencet, sőt olyanok is akadnak már, ahol csak kutyapancsoló van! Ha kedvenced szeret a habokban játszani, főleg a hőségben lesz hálás neked a megfelelő választásért. Mind a Balatonnál, mind más vizeink partján találhatsz kutyabarát strandot: a tihanyi Belső-tó strandját, a tihanyi Belső-tó strandját, a tihanyi Belső-tó strandját, a balatonboglári vagy a fonyódi strandot. A jól előkészített állatbarát fürdőhelyeken a vízbejutást rámpa segíti, van kutya-wc, kutyacsemegéket is árusító büfé és mindenekelőtt árnyas fák. Ha mégis külföldre mennél, megnyugtatunk: a közeli Isztrián is számos kutyabarát strand vár Rátok: Kamenjak és Premantura partszakaszain, Pula környékén, de leginkább Rovinj strandjain számíthatsz kutyabarát fogadtatásra. Az Aranyszarv népszerű strandján van a legtöbb kutyás nyaralni vágyó – itt a gyönyörű látvány mellett sok árnyék, langyos víz és tisztaság vár!

Válassz kutyabarát szálláshelyet akciós áron!

Néhány jótanács

Hogy a nyaralás mindenki számára kellemes legyen, és valóban kipihenjétek megatokat, érdemes megfogadni pár tanácsot. Szakértő kollégáink ötleteit felsorakoztatva gyűjtöttük össze őket – reméljük, hasznotokra lesznek!

  1. Csak olyan kutyával indulj útnak, amelyik hozzá van szokva az utazáshoz és a sok emberhez.
  2. Győződj meg róla, hogy a kiválasztott szállodában megszállhat kutya. Általában pótdíj fejében van erre lehetőség, de sokszor az állat mérete is számít.
  3. Csak olyan kutyával utazz, amely rendelkezik a szükséges oltásokkal, elmúlt 3 hónapos és lehetőleg chipje is van. Külföldre neki is szüksége van útlevélre!
  4. Érdemes előre megnézni, van-e a kiszemelt helyszínen park, kutyajátszótér vagy erdő, ahol kedvére rohangálhat a kutyus.
  5. A kutya is jobban érzi magát, ha az idegen illatú szállodai szobában saját fekhelyét használhatja és kéznél van egy-két kedvenc játéka és saját tálkája is.
  6. Ne hagyd egyedül idegen helyen, mert nem csak a környezetében tehet kárt, hanem saját lelkivilágát is kikészíti a kétségbeesett eb.
  7. Még akkor is, ha Te tudod, hogy kedvenced szelíd és barátságos, készülj fel arra, hogy mások esetleg félnek tőle. Az is előfordulhat, hogy a közeletekben valaki allergiás a szőrére vagy egyszerűen nem szereti a kutyaszagot. Mindig legyen nálatok póráz és szájkosár.
  8. Talán nem is kell külön felhívni rá a figyelmet, de azért megemlítjük: takaríts a kutyád után!

Ha ezeket a tanácsokat megfogadjátok, biztosan kellemesen telnek majd a pihenés várva-várt napjai és a kutyátlanok is meggyőződnek arról, hogy lehet kulturáltan együtt nyaralni négylábúakkal is!  Jó pihenést kívánunk!

Válassz állatbarát szálláshelyeink közül kedvező áron!

Comments are closed.